Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εφαρμογή χωρίς προβλήματα

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε για να διασφαλίσετε την επιχείρησή σας.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αποτελεί ευθύνη & υποχρέωση, τόσο του εργοδότη, όσο και του εργαζόμενου να τηρούνται τα με ακρίβεια τα χτυπήματα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Παρακάτω θα δείτε σε ποια στοιχεία πρέπει να εστιάσετε, ώστε η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας να είναι ομαλή και να μη χρειαστεί να έρθετε αντιμέτωποι με το κίνδυνο ελέγχων & προστίμων.

1.Τήρηση χτυπημάτων κατά το δηλωθέν ωράριο στο σύστημα Εργάνη

Πιο συγκεκριμένα τα χτυπήματα θα πρέπει να τηρούνται κατά το ωράριο το οποίο έχει δηλωθεί στο σύστημα Εργάνη. Οι υπάλληλοι πρέπει να πραγματοποιούν τα σχετικά χτυπήματα, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση τους από το χώρο της εργασίας τους.

2.Δήλωση ευέλικτου ωραρίου

Κατόπιν συνεννοήσεως πάντα με το λογιστή σας μπορείτε να δηλώσετε ευέλικτο ωράριο στους υπαλλήλους σας.

3.Δήλωση απολογιστικής μεθόδου

Σε συνεννόηση επίσης με το λογιστή σας μπορείτε να δηλώσετε την απολογιστική μέθοδο στο Εργάνη. Επιλέγοντας την απολογιστική μέθοδο έως το τέλος του επόμενου μήνα, θα δίνεται η δυνατότητα απολογιστικής υποβολής όλων των αλλαγών ωραρίου, οργάνωσης χρόνου εργασίας και υπερωριών (κατόπιν επιλογής και δήλωσης του εργοδότη).

4. Έλεγχος από το λογιστή

Πριν τη μισθοδοσία ο λογιστής θα πρέπει να συγκρίνει τα χτυπήματα & να εφαρμόσει το ημερολόγιο της πραγματικής απασχόλησης και στη συνέχεια να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές, ώστε να διασφαλίσετε την ορθή λειτουργία της επιχείρησή σας.

Προσοχή! Τα χτυπήματα θα πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια κατά την είσοδο & έξοδο των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.

Σε περίπτωση που για μεμονωμένα περιστατικά & με συγκεκριμένη αιτιολόγηση δε χτύπησαν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας τους, το Plany δίνει τη δυνατότητα στον διαχειριστή να καταχωρήσει το σχετικό χτύπημα εισόδου / εξόδου με τις αιτιολογίες που παρέχονται από το Εργάνη και μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία.

Το Plany σας παρέχει τη δυνατότητα να βλέπετε συνολικά τα χτυπήματα των υπαλλήλων σας και να εντοπίζετε εγκαίρως τη πιθανότητα λάθους. Δείτε την φωτογραφία από την οθόνη του διαχειριστή.  

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για να ρυθμίσουμε μαζί τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

elGreek